Bravoo? Dat doe je zo.

De eenvoudigste manier om een geboorte, trouw- of ander feest nóg specialer te maken? Zorg voor een rode draad in je gelegenheidsdrukwerk en -gadgets. Een leuk concept geeft jouw uniek moment direct een eigen stijl. Zo maak je het helemaal jóuw verhaal. Met een persoonlijk concept merk je meteen een groot verschil. Met Bravoo leef je zorgeloos naar je unieke feestmoment . Wij ontwerpen en regelen de productie volledig voor jou. Zelfs foto’s kan je laten maken door onze professionele fotograaf in onze fotostudio. Zo sluit alles naadloos aan op elkaar.

Er is zoveel mogelijk! Knopen doorhakken zonder het juiste advies is dan ook écht niet makkelijk. Met Bravoo maak je die keuze nog altijd zelf maar je staat er niet alleen voor en we helpen je graag. Fijn, toch?

6 stappen en ‘t is helemaal jouw feest

Eerste afspraak

Starten doen we samen in onze inspiratiestudio. We matchen jouw verhaal met onze ervaring en creativiteit. Je ontdekt stijlen, materialen en krijgt ideeën. Ons advies helpt je kiezen. Op het einde weten we precies welke richting we uit willen, met de zekerheid dat het een goéde keuze is.

Het Bravoo-moment

Jouw Bravoo-designer ontwerpt een unieke stijl als rode draad voor je kaartjes, doopsuiker, gadgets, ... En dit voor jouw uniek moment. Alles uit de brainstorm krijgt nu vorm. 100% op jouw maat. 100% vanuit onze ervaring. 

Terug naar jou

Je krijgt het ontwerp van jouw Bravoo-designer per mail. We hopen dat je er direct verliefd op bent. Graag eerst nog een aanpassing? Natuurlijk kan dat. Want Bravoo is jouw op-maat-verhaal. Geef je correcties door per mail en je Bravoo-designer zorgt dat je 100% tevreden bent.

Take off

Nu je concept klaar is, is het tijd om nog een de laatste knopen door te hakken. Welke zaken wil je zeker mee in je concept ? Enveloppes die helemaal matchen? Doopsuiker, snoepjes of gadgets die het ‘helemaal af’ maken? We leggen de definitieve oplage voor het drukwerk vast en bevestigen jouw order.

Alles wordt tastbaar

We werken het concept helemaal uit tot een drukklaar grafisch ontwerp en starten het drukproces op. Voor een geboorte bereiden we alles voor, zodat we heel snel kunnen schakelen als je kindje er is. Bravoo kent de drukkerswereld door en door (dankzij ons zusterbedrijf Grafica). En daar doe jij nu je profijt mee.

De grote dag

Zo tof, zegt je zus over je geboorteconcept. ‘Knap bedacht’, zegt je zoon over het ontwerp voor je jubileum. ‘Dit straalt helemaal uit wie je bent’ zeggen je ouders over je trouwdrukwerk en de aankleding in de zaal. Door die kwaliteit wil je ook voor een volgend feest bij Bravoo terugkeren. Want mooie herinneringen heb je nooit genoeg.

Voor we het vergeten: Bravoo is géén computer. Ook geen doe-het-maar-allemaal-zelf-webshop. Het is een team van creatieve designers die jouw wensen vertaalt naar een sterk concept. Binnen 100 jaar is er misschien een computer die jouw wensen leest en daarmee iets creatief maakt. Zolang die dag er niet is, heb je gelukkig Bravoo.

Veelgestelde vragen

Algemeen

Al onze prijzen zijn incl. btw tenzij anders vermeld.

Dat is net de reden om voor Bravoo te kiezen. Misschien wil je ons grafisch advies bij een idee dat je al hebt. Of misschien start je nog van nul en wil je inspiratie over wat allemaal mogelijk is? In beide situatie (en alles ertussen) helpt jouw creatieve Bravoo-designer je aan een concept op een hoger niveau. Verzamel gerust al wat ideeën. Bijvoorbeeld op deze website. Daarna nodigen we je graag vrijblijvend uit in onze inspiratiestudio. 

Welke papiersoort vind je mooi? Is er een specifieke kleur waar je mee wil werken? Welke stijl zie je graag? Hoe trek je die stijl door in de decoratie bij je feest of geboorte? En hoe zorg je met zo’n concept voor nog leukere herinneringen? We luisteren en vragen. Tonen en ontdekken. Schetsen en selecteren. Het resultaat? Iets dat perfect bij jou past. Kiezen is niet simpel. Ons professioneel advies helpt jou daarbij.

Als je ontwerp helemaal af is moet het nog technisch klaargemaakt voor kwalitatief drukwerk. Ook als je alleen dat wil, helpen we je graag verder. Uiteraard rekenen we dan alleen een prepress-vergoeding voor dat technische werk. We bekijken eerst het aangeleverde materiaal en koppelen dan terug naar jou met een prijsvoorstel. Soms is je ontwerp toch niet zo drukklaar als je dacht. Of we suggereren je nog een aanpassing waarmee je geld of tijd uitspaart in de afwerking.

Wees gerust. Je krijgt sowieso een prijsvoorstel op maat dat duidelijk is. Als je kijkt in onze catalogussen, weet dan dat de enveloppen inderdaad inbegrepen zijn. Als we voor jou helemaal vanaf nul ontwerpen, dan kies je ook uit bijpassende enveloppen. Die zijn niet inbegrepen in de prijs van het kaartje.

Het zou straf zijn als dat niet kon. Toch? Het is jouw feest. Wij helpen. Maar jij hakt de knoop door. Je krijgt van ons de ontwerpvoorstellen door per mail. Bekijk het rustig en slaap er eens over. Op die manier kan je feedback verzamelen en in één keer doorgeven. Doe dat via mail of telefoon, zoals jou best past. Je kan 2 aanpassingen doorvoeren zonder meerprijs.

Ja dat kan. Altijd fijn om het resultaat al eens ‘in het echt’ te zien. Weet wel dat er bij zo’n proefje vooraf altijd een klein kleurverschil mogelijk is.

Nadenken over het formaat van je kaart kan je geld besparen. Want net te klein of net te groot kost je een extra postzegel. Deze lijst toont je hoe je moet frankeren. 

110 x 156 mm > 1 postzegel
125 x 140 mm > 1 postzegel
120 x 180 mm > 1 postzegel
110 x 220 mm > 1 postzegel
130 x 130 mm > 2 postzegels
160 x 160 mm > 2 postzegels
170 x 170 mm > 2 postzegels
162 x 229 mm > 2 postzegels

Bravoo is jouw op-maat-verhaal. Het is dus mogelijk dat je op de site niet vindt wat je zoekt. Onze creatieve designers denken met veel plezier mee en zoeken een concept dat past bij jou. Wij zijn nu al benieuwd naar jouw verhaal. 

Is er iets op onze site – of elders – dat toch al in de richting gaat van wat je zoekt? Toon ons dat dan zeker. Sowieso maken we een afspraak in onze inspiratiestudio. Daar praten, zoeken en schetsen we verder. We hebben het onder andere over:

- papiersoorten
- favoriete kleuren
- patronen
- stijl
- lettertype

Evengoed tonen we je leuke mogelijkheden die zorgen voor nog mooiere herinneringen:

- toffe of verrassende ideeën voor doopsuiker of een fijn dank-je-wel-geschenkje.
- een bijpassende manier om doopsuiker of zo’n bedankje te presenteren
- ideeën om het concept van je uitnodiging door te trekken in kamerdecoratie.

Jij kiest zelf wat je genoeg vindt en wat niet. Dat staat bij Bravoo voorop. Tegenwoordig zien we dat veel mensen niet gewoon voor een uitnodiging / kaartje gaan, maar dat ze ook ander drukwerk bestellen. Bij een geboorte is dat bijpassende doopsuiker. Voor een ander feest gaat het om de decoratie van de zaal en bedankingskaartjes. Of een save-the-date. Het is zoveel mooier als daar een grafische rode draad in zit. In zo’n concept steken we bij Bravoo graag iets dat jouw verhaal vertelt. Het maakt de beleving van je feest zoveel sterker. En de herinneringen zoveel leuker.

Betaling

Je merkte al dat we géén standaard webshop zijn. Je feestmoment is te belangrijk om een standaard ontwerpje te kiezen. Want dan zijn die feestherinneringen ook zo vervlogen. Zoek dus niet naar de betaalknop op deze site. Na de brainstorm in de inspiratiestudio krijg je een offerte voor het ontwerp van jouw concept, het drukwerk en de afwerking. Je betaalt een voorschot van 35% via overschrijving op BE02 3631 5854 6540. Natuurlijk vermeld je ook je naam en het factuurnummer. Bij afhaling van je drukwerk, zaaldecoratie, attenties,… betaal je de overige 65%. Dat kan cash of met Bancontact.

LEVERING – AFHALING

Als je het drukwerk niet zelf kan komen ophalen, kunnen wij de kaartjes leveren in de materniteit van Oudenaarde of Ronse. We kunnen de kaartjes ook opsturen (we spreken dan vooraf de meerprijs af). Weet je waarom afhalen vaak beter is? Omdat het vaak sneller gaat. Zeker voor geboortekaartjes wil je niet wachten. Bovendien gaat het vaak niet alleen om kleine kaartjes, maar ook om doopsuiker, potjes, gadgets, leuke decoratie,… Die waardevolle zaken wil je toch zeker ongeschonden tot bij jou. Niet?

Bij geboortekaartjes drukken wij - voor zover dat mogelijk is- alles vooraf (excl. de gegevens die je natuurlijk pas weet bij de geboorte). Zodra je kindje dan geboren is, bel of mail je ons door wat er nog op het kaartje moet komen (datum, uur, lengte, gewicht, ...). Bel je tijdens kantooruren in de week? Dan gaan de kaartjes diezelfde dag nog in druk. Anders doen we dat meteen de volgende werkdag. Maak je geen zorgen over vakantieperiodes. Dat is allemaal geregeld. Sommige kaartjes en afwerkingen vragen een speciale behandeling. Zoals bijvoorbeeld letterpress of edgepainting. Dat zorgt voor een bijzondere impact, maar het vraagt wel wat meer tijd om dat helemaal mooi klaar te hebben. Reken dan op gemiddeld 5 werkdagen. 

Zijn de kaartjes klaar? Dan geven we jou direct een seintje. Je kan snel de kaartjes afhalen. Op weekdagen kan dat al een paar uur nadat je de gegevens van jouw pasgeboren kindje doorgaf.

Dit zijn onze openingsuren:

Maandag tot donderdag: 8u30 - 12u30 en 13u - 17u
Vrijdag: 8u30 - 12u30 en 13u - 15u

GEBOORTE

Proficiat! Het ideale moment om een afspraak te maken in onze inspiratiestudio is ongeveer 4 maand voor de vermoedelijke bevallingsdatum. Dan hebben we nog ruim de tijd om alles klaar te krijgen voor de komst van je kleintje. Maar we begrijpen heel goed dat je wat ongeduldig bent. Dus vroeger mag ook. Dan weet je des te sneller hoe jouw geboortekaartjes er zullen uitzien. 

Zodra je kindje geboren is, bel of mail je ons door wat er nog extra op het kaartje moet. Denk aan de datum of het gewicht. Bel je tijdens kantooruren in de week? Dan gaan de kaartjes diezelfde dag nog in druk. Anders doen we dat meteen de volgende werkdag. Maak je geen zorgen over vakantieperiodes. Dat is allemaal geregeld.

Als je bevalt in het weekend drukken wij de kaartjes de eerstvolgende werkdag. Mail alvast even de geboortegegevens in het weekend naar info@bravoo.be. Dan verliezen we geen seconde en gaan je kaartjes direct in druk. Tijdens onze vakanties voorzien we permanentie. Je krijgt vooraf een mailtje met een overzicht van wie je kan verwittigen zodra je zoon- of dochterlief geboren is.

Helemaal geen probleem. Ofwel werken we een concept uit dat zowel voor een jongen als een meisje past. Ofwel krijgen we, met jouw toestemming, informatie van je gynaecoloog. Op die manier wacht je niet langer dan normaal op de afgewerkte kaartjes en doopsuikerdoosjes. We beloven je plechtig om niets te verklappen.

Absoluut. Je kiest uit een groot assortiment, van klassieke doopsuiker tot muntjes, snoepjes, lolly's,... In onze inspiratiestudio ontdek je nieuwe ideeën in alle kleuren en smaken. Zelfs gadgets zijn mogelijk. We helpen je ook met leuke manieren om je snoepgoed te presenteren of de zaal voor het geboortefeest te decoreren. We helpen je graag bepalen hoeveel doopsuiker je nodig hebt. Je geboortekaartjes zijn een goede indicator. Voor het aantal bedankjes neem je meestal 75% van het aantal kaartjes zonder rekening te houden met de presentjes voor de kinderen. Best geef je jouw bestelling doopsuiker door vanaf de zesde maand van je zwangerschap. Maak je pas later je keuze? Bravoo zoekt voor je uit wat we snel kunnen leveren.


Jij kiest zelf de stijl van je dank-je-wel-attentie. Bravoo helpt je met heel wat originele ideeën. Een ander soort snoepje? Of helemaal geen snoepje maar een fijne tastbare herinnering? Ook in de verpakking van je doopsuiker of snoepjes kan je heel origineel zijn. Bravoo maakt graag een concept helemaal op jouw maat. Denk ook aan een leuke manier om het te presenteren. Iets om thuis en/of op het geboortefeest te zetten. En dat helemaal past in jouw concept. Wedden dat je zo niet meer vergeet om het mee te geven?

Je doopsuiker of snoepgoed moet goed bewaren. Reken op onze ervaring om jou een juiste oplossing te geven voor elke soort snoepgoed.  

HUWELIJK

Kies je voor één aankondiging? Dan stuur je die trouwuitnodigingen best tussen de 8 en 6 weken voor de trouwdatum. Steeds meer koppels sturen tegenwoordig al een save-the-date. Ook dat kaartje kan mooi in de lijn liggen van het hele concept dat Bravoo voor je ontwerpt. Dit gaat dan meestal een paar maanden op voorhand op de post. 

Met een uniek ontwerp, straal je jullie verhaal uit. Maar kijk gerust ook eens in ons assortiment te personaliseren trouwuitnodigingen. Jouw Bravoo-designer luistert naar wat jij wil en helpt je als expert mee de juiste keuze maken. We doen dat samen tijdens een afspraak in onze inspiratiestudio. Een persoonlijk ontwerp kan je natuurlijk ook doortrekken in een volledig concept. Dan kan je ook de zaaldecoratie en het dank-je-wel-drukwerk in hetzelfde concept uitwerken. 

FEESTUITNODIGINGEN

Een mooie uitnodiging brengt jouw gasten al direct in de juiste sfeer. Natuurlijk moet je die op tijd versturen. Pakweg twee maand op voorhand is echt geen luxe. Kom dus gerust al daarvoor op afspraak in onze inspiratiestudio. Dan luisteren we naar jouw verhaal en werken we dat uit in een grafisch concept voor jouw unieke feest.

Dat hangt af van welk feest je wil. Bij jouw afspraak in onze inspiratiestudio hoef je dat nog niet direct te weten. Al helpt het misschien wel bij het maken van bepaalde keuzes voor bijvoorbeeld een dank-je-wel-geschenkje of zaaldecoratie in hetzelfde concept als je uitnodiging. Op het moment van je bestelling moet je wel het definitieve aantal kennen. Want dat bepaalt natuurlijk je drukwerk.

Een leuke uitnodiging is meer dan aan kaartje met daarop een datum. Maak met jouw Bravoo-designer een concept dat iets over jezelf vertelt. Iets dat 100% past bij wij je bent. Iets dat er mee voor zorgt dat jouw feest bijblijft. Op die heel persoonlijke uitnodigingen zijn er een paar zaken die je niet mag vergeten. Baseer je alvast op deze checklist:

• Namen - Het is zó vanzelfsprekend en net daardoor vergeten mensen soms hun naam op de uitnodiging te zetten.

• Locatie - Dat mag vrij gedetailleerd zijn. Want niet iedereen weet welke locatie je bedoelt als je alleen schrijft dat het in zaal ‘Neerhof’ te doen is.

• Data en uur - Soms kan het ook handig zijn om een einduur te vermelden. Zeker bij feestjes die al ’s middag starten. Anders vragen veel mensen zich af of ze ook de avond nog moeten vrijhouden.

• Thema - Je mag vrij expliciet zijn als je wil dat er speciale kleding en accessoires verwacht worden.

• Catering - Voor je genodigden is het vaak een raadsel. En ze vinden het een heel onbeleefde vraag om die aan jou te stellen. Dat los je dus op met een duidelijke formulering op je uitnodiging. Van de keuken krijg je vandaag steeds vaker de vraag om door te geven of er bepaalde dieetwensen en allergieën zijn. Stel de vraag gerust door op je uitnodiging.

• Bevestiging - Vraag aan je gasten om te bevestigen. En zet die datum daarvoor gerust scherp. Van uitstel komt toch afstel.

• Cadeautip - Is een cadeautip opdringerig. Nee, helemaal niet. Je kan gerust zeggen dat het vrijblijvend is en dat je vooral hun aanwezigheid apprecieert.